Handtekening gedeelde mailbox

Helaas, helaas. Als je in MS Outlook vanuit een gedeelde mailbox een bericht maakt, lukt het niet om automatisch de juiste handtekening toe te laten voegen. Outlook zet de handtekening eronder die je standaard voor je hoofdaccount hebt ingesteld.

We laten hier zien hoe je vanuit een gedeelde mailbox een bericht verstuurt en een andere handtekening toevoegt. Neem de volgende stappen:

Check of er een handtekening voor de gedeelde mailbox is, of maak er anders een aan. Ga daarvoor naar Bestand > Opties > E-mail > Handtekeningen… Selecteer je hoofdaccount, klik op Nieuw, geef een naam op en maak de handtekening die onder het bericht moet komen als je vanuit de gedeelde e-mailbox mailt. Vergeet niet op Opslaan te klikken, verlaat dit venster en ga weer naar Start. Deze stap hoeft je maar één keer te doen.

Maak een nieuw e-mailbericht door op Nieuwe e-mail te klikken. Het label Van kun je uitklappen om de mailbox te kiezen van waaruit je wilt mailen. Kies of geef de gedeelde e-mailbox op. In het bericht staat nog steeds de handtekening die je standaard voor je hoofdaccount hebt ingesteld. Deze kun je nu veranderen door bij Opnemen > Handtekening de handtekening te kiezen die je in de stap hiervoor voor deze gedeelde e-mailbox hebt aangemaakt.

Jammer genoeg gaat dit niet vanzelf. Maar drie keer klikken, is te overzien toch?