(Gedeelde) postbus toevoegen aan MS Outlook

Als je toegang hebt tot een gedeelde e-mail mailbox, verschijnt deze automatisch bij de postbussen in MS Outlook (desktop app). Zie je de gedeelde mailbox niet, doe dan het volgende.

1. Sluit MS Outlook af en start je werkstation opnieuw op.
  2. Open MS Outlook.
  3. Als het goed is staat de postbus in het linker rijtje bij je andere mailboxen.

Staat de postbus er nog steeds niet tussen, voeg die dan handmatig toe:

1. Ga naar Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen…

1. Dubbelklik op de regel waar je e-mailaccount staat. In dit voorbeeld is dat ajvanweij@justins.nl.
  2. Klik op het volgende scherm linksonder op de knop Meer instellingen.
  3. Selecteer in het scherm Microsoft Exchange tab Geavanceerd.

1. Klik op de knop Toevoegen…
  2. Geeft in het volgende scherm de naam van de gedeelde mailbox op (bijvoorbeeld info@jouw-domein.nl) en klik Ok.
  3. Klik op Toepassen en Ok in het scherm Microsoft Exchange.
  4. De gedeelde mailbox is toegevoegd aan jouw mailboxen in MS Outlook.

Het kan voorkomen dat MS Outlook alsnog vanzelf de gedeelde mailbox toevoegt aan jouw mailboxen. De handmatig toegevoegde mailbox kun je dan weer weghalen door de procedure hierboven te volgen en op het scherm Microsoft Exchange de mailbox te selecteren en op de knop Verwijderen te klikken.