Handleiding: Probleemoplossing voor OneDrive op macOS

Hieronder wordt uitgelegd hoe je twee veelvoorkomende scenario’s met OneDrive-problemen op je Mac kunt oplossen. We zullen gebruik maken van de App Finder en OneDrive scripts om de problemen te verhelpen.

Scenario 1: OneDrive Synchroniseert Niet

Als OneDrive niet synchroniseert op je Mac, volg dan deze stappen om het probleem op te lossen:

1. Herstart OneDrive:
    • Ga naar de menubalk, klik op het OneDrive-icoon, kies ‘Voorkeuren’, en klik vervolgens op ‘Account’.
    • Klik op ‘OneDrive stoppen’ en start OneDrive opnieuw op.
  2. Controleer je Internetverbinding:
    • Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt.
  3. Update OneDrive:
    • Ga naar de App Store, zoek naar OneDrive en update naar de nieuwste versie indien beschikbaar.
  4. Controleer je Opslagruimte:
    • Zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte hebt op zowel je OneDrive als je Mac.
  5. Reset OneDrive met behulp van Script:
    • Open Finder en ga naar Programma’s.
    • Zoek naar OneDrive, klik met de rechtermuisknop en kies Toon pakketinhoud.onedrive.pakketinhoud.tonen
    • Navigeer naar Contents/Resources zoek naar het script genaamd ResetOneDriveAppStandalone.commandResetOneDriveAppStandalone.command.image
    • Dubbelklik op het script om het uit te voeren en volg de instructies op het scherm.

Scenario 2: OneDrive Start Niet Op

Als OneDrive niet opstart op je Mac, volg dan deze stappen:

1. Controleer of OneDrive actief is:
    • Open Activiteitenweergave en zoek naar OneDrive om te zien of het actief is. Indien actief, selecteer OneDrive en klik op het rode “stop”-icoon om het te beëindigen.
  2. Herstart je Mac:
    • Sluit alle openstaande apps en herstart je Mac.
  3. Update OneDrive:
    • Ga zoals eerder uitgelegd naar de App Store om OneDrive te updaten.
  4. Herinstallatie van OneDrive:
    • Verwijder OneDrive van je Mac via Finder en download en installeer het opnieuw vanuit de App Store.
  5. Voer het Reset Script uit:
    • Volg dezelfde stappen als in Scenario 1, stap 5 om OneDrive te resetten met behulp van het script.

Volg deze instructies zorgvuldig om de genoemde problemen met OneDrive op je Mac op te lossen. Het is altijd raadzaam om een back-up van je gegevens te maken voordat je grote wijzigingen aanbrengt in je systeeminstellingen of software.