Herstel een MS Word-bestand naar een vorige versie

Het wil nog wel eens voorkomen dat je een document bewerkt, terwijl je er eigenlijk eerst een kopie van had moeten maken. Bijvoorbeeld als je een factuur op basis van een oudere wil maken. Met de functie Automatisch opslaan aan wijzig je zonder dat je het gelijk in de gaten hebt, onbedoeld de oudere versie.

Hoe krijg je dan de oudere versie van het document weer terug?

1. Sla de nieuwe versie van het document op onder een andere naam, via Bestand > Opslaan Als.
  2. Sluit het nieuwe document: Bestand > Sluiten.
  3. Open de oudere, onbedoeld bewerkte versie van het document: Bestand > Open.
  4. Ga naar de versiegeschiedenis van het bestand: Bestand > Info > Versiegeschiedenis.
  5. Er verschijnt een zijpaneel met een lijst van beschikbare eerdere versies van het document. Elke versie toont een datum en tijd van opslaan.
  6. Klik op de versie die je wilt bekijken. Deze versie opent in een nieuw venster, zodat je het kunt bekijken zonder de huidige versie van het document te wijzigen.
  7. Als je deze oudere versie wilt herstellen, kun je die opslaan als een nieuw document, of
    • sluit de versie die je wilt herstellen en die nog open staat. Ga naar het venster met dit document en: Bestand > Sluiten
    • overschrijf de versie die je wilt herstellen. Ga naar het venster met te herstellen document en: Bestand > Opslaan Als
    • selecteer het te overschrijven bestand en bevestig dat je dit wilt overschrijven.