Word-document als pdf-bestand verzenden via MS Outlook

Lees hier hoe je een Word-document (bijvoorbeeld vanuit Justins Workspace of MS SharePoint) gemakkelijk kunt bewerken, omzetten naar pdf en vervolgens opsturen naar een collega of een klant via Outlook.

1. Open het Word document. Als je het bestand via Justins Workspace of in MS SharePoint wilt openen, open je dit eerst in MS Word Online. Klik op de knop Bewerken rechtsboven in MS Word Online en kies de optie Openen in desktop-app.
    2. Als het document in de MS Word desktop-app is geopend, klik je op Delen rechtsboven in het venster.
    3. Er verschijnt nu een pop-up scherm. Klik op Kopie verzenden onderin dit scherm en selecteer PDF.
  1. MS Outlook opent nu een nieuw bericht en voegt het document als pdf-bestand toe als bijlage.
  2. Vul de rest van de e-mail in (aan wie je het stuurt, onderwerp en een begeleidend berichtje) en klik op Verzenden.