Mensgerichte digitalisering

Onder het motto ‘We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen’ biedt Nourzorg (jong)volwassenen die moeite hebben de regie over hun leven te voeren, een veilige kleinschalige woon- en leefomgeving. Het team werkt vanuit een grote betrokkenheid met hun cliënten.

“Doordat onze medewerkers alles direct bij de hand hebben, is er minder schermtijd nodig en hebben ze mee tijd voor de cliënt. Dat was voor mij als bestuurder het uitgangspunt”

Het zorg- en begeleidingsteam van Nourzorg werkt naar volle tevredenheid met het Mextra Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). Daarmee zijn al diverse processen gedigitaliseerd. De medewerkers hadden echter moeite om ook makkelijk met de andere 35 applicaties te werken. Met name het veilig beheren van wachtwoorden en licenties van zoveel verschillende applicaties kostte veel tijd. Ook waren de bestanden die medewerkers nodig hebben, niet makkelijk terug te vinden. De toegankelijkheid van de juiste bestanden voor de juiste medewerkers kon beter. Ten slotte wilde het management van Nourzorg via een intranet zijn medewerkers voorzien van de relevante informatie die ze voor hun werk nodig hebben en ze nog beter bij de organisatie betrekken. Kortom, Nourzorg wilde door verdere digitalisering zijn medewerkers makkelijker en sneller laten werken, waarbij privacy en security écht goed geregeld zijn.

“Justins heeft alle applicaties en bestanden in kaart gebracht. Het is voor mij als bestuurder een geruststellende gedachte dat deze nu veilig worden beheerd”

Met zijn vraag kon Nourzorg prima bij Justins terecht. In een snelle en gedegen inventarisatie brachten we gebruikersgroepen, applicaties en bestanden in kaart. Aan de hand daarvan richtten we een overzichtelijke, digitale werkomgeving in. Die is op een desktopcomputer, laptop of iPad te openen en biedt iedereen precies wat hij of zij nodig heeft om prettig en effectief te werken. Eenmaal aangemeld op de digitale werkomgeving, kunnen de medewerkers alle apps zonder login en wachtwoord openen. Gemakkelijk én veilig.