Live blog 22 april 2021

E-mailmigratie Perfecthomeshop

23 april

Instructie importeren calender en contacten in de browserversie van MS Outlook:

Vrijwel iedereen heeft in een e-mail van klantenservice@justins.nl zijn of haar gegevens uit Google Calendar ontvangen in een .zip-bestand ontvangen. Sla dit op en dubbelklik erop om het uit te pakken. Bewaar de uitgepakte bestanden. Het bestand [jouw naam].[jouw organisatie].ics bevat jouw Google Calendar gegevens.

Deze kun je rechtstreeks in de online versie van Outlook importeren: ga naar https://outlook.office.com/calendar/addcalendar, selecteer Uploaden uit bestand en kies het opgeslagen bestand [jouw naam].[jouw organisatie].ics.

Wie in Google contactinformatie had opgeslagen, heeft die in dezelfde e-mail in een .csv-bestand ontvangen. Voor het importeren daarvan in de browserversie van MS Outlook ga je naar https://outlook.office.com/people/, vouw rechtsboven het menu Beheren uit en selecteer Contacten importeren. Kies het opgeslagen bestand [jouw naam]_contacts.csv en importeer jouw contacten.

16:30 uur

We hebben 135.000 e-mails op de nieuwe plek afgeleverd.

16:00 uur

We gaan er vanuit dat alle e-mails uit Google in de postbussen van Perfecthomeshop terecht zijn gekomen of daar naartoe onderweg zijn.

Vrijwel iedereen heeft in een e-mail van klantenservice@justins.nl zijn of haar gegevens uit Google Calendar ontvangen, met daarbij een instructie hoe je die gegevens in MS Outlook kunt importeren.

Wie in Google contactinformatie had opgeslagen, heeft die in dezelfde e-mail in een .csv-bestand ontvangen. Voor het importeren daarvan in MS Outlook is een instructie meegestuurd.

Stuur een berichtje naar klantenservice@justins.nl als je nog informatie mist of als je er niet uitkomt.

14:30 uur

De e-mailboxen zijn in Outlook toegankelijk, inclusief de gedeelde e-mailboxen. De e-mails uit Gmail zijn (vrijwel) allemaal overgezet en zichtbaar in MS Outlook.

We hebben de gedeelde e-mailboxen (zoals klantenservice@perfecthomeshop.eu) aan de medewerkers gekoppeld die daarvoor toegangsrechten hebben. De gedeelde e-mailboxen zijn in MS Outlook zichtbaar als je opnieuw de desktop-versie start. Gebruik je de browserversie van MS Outlook, klik dan in de blauwe Outlook-balk helemaal rechts op jouw avatar en selecteer Ander postvak openen.

Op dit moment halen wij jullie agenda- en contact-gegevens op uit Gmail. Deze sturen we in een e-mail naar je toe. Daarbij komt ook een instructie mee over hoe je die in Outlook kunt importeren.

12:00 uur

Op dit moment zijn de gedeelde e-mailboxen van Claim en Automatisering overgebracht naar MS Exchange. De rest van de gedeelde en persoonlijke mailboxen is onderweg en wordt verwerkt.

E-mails die naar Perfecthomeshop worden verzonden, komen bij MS Exchange/Outlook binnen. Ook kunnen jullie al vanuit MS Outlook e-mailen. De oudere e-mails (van Gmail) verschijnen in de loop van de dag in jullie postbussen. We houden jullie hiervan op de hoogte.

09:55 uur

Google pakt de gmail-boxen in en stuurt die door naar Microsoft Exchange… dat kost even tijd.

09:15 uur

Alles staat klaar voor de migratie van Gmail naar Exchange / Outlook. Gmail-boxen zijn niet meer toegankelijk.

09:00 uur

Start werkzaamheden e-mailmigratie naar Exchange / Outlook